Kastje pimpen doe je zo

Jarenlang stond dit kastje van mijn schoonzus op zolder. Toen we gingen verhuizen naar ons boerderijtje verdween het naar de stal, en werd het gevuld met allerlei ‘belangrijke’ zaken. Nu, bijna 3 jaar later, zijn die zaken niet meer zo belangrijk en heb ik eindelijk plaats voor het kastje. Alleen… ik vind ‘m niet meer passen. Dus sloeg ik aan het pimpen.

grenen kastje met 3 lades

Kastje pimpen in 7 stappen

  1. Ik haalde het hele kastje uit elkaar. Het is een Ikea-kastje ‘oude stijl’ en die haal je met een kruiskopschroevendraaier zo uit elkaar.
  2. Alles wat ik wilde verven schuurde ik eerst met een schuurmachine. Met de hand kan dit uiteraard ook.
  3. De bovenkant van het kastje heeft een ‘white-wash’ beits gekregen. De laden verfde ik met Annie Sloan krijtverf. 
  4. Omdat krijtverf nogal stroef voelt, gaf ik de laden nog een laag donkere wax van Annie Sloan. 
  5. Toen de wax was opgedroogd, schuurde ik het lichtjes met een stukje schuurpapier. Zo krijgen de lades een ‘oude’ look. 
  6. Het kastje zette ik weer in elkaar.
  7. En tot slot schroefde ik nieuwe/oude handgrepen erop.
oude kastje opnieuw geverfd. tegen geen gele achtergrond.

Verf van Annie Sloan

Ik ben fan van Annie Sloan. Haar collectie heeft een mooie keuze aan ‘oude’ kleuren. En het is super makkelijk aanbrengen: Je hoeft niet te schuren of te gronden. Maak je meubel vetvrij en je kunt er gelijk met je kwast overheen. De verf droogt snel, na 20 minuten kan je al een tweede laag aanbrengen. Het combineren van kleuren maakt het nog mooier, vooral als je het erna even opschuurt. Zo wordt je kastje pompen wel heel makkelijk. Meer weten over Annie Sloan? Het boek ‘Annie Sloan verft werkelijk alles’ is een enorme bron van inspiratie.