Wist je dat 20% van al het brood in de afvalbak verdwijnt? Zonde toch. En helemaal niet nodig. Dus ga ik vandaag een heerlijke gerecht maken met … oud brood. Dus mocht je er ook zin in hebben? Ik heb een paar suggesties voor je opgeschreven. Zoals een heerlijke broodtaart.
Wanneer we oud boterhammen in huis hebben, denk ik altijd aan de lekkere recepten die vriendin Nita uit Suriname er mee maakte. Maar zelf gooi ik het oude brood meestal in de gft-bak. Want waarom moeite doen als er vers brood in de vriezer ligt? En dat is zonde. Wist je dat 20% van het brood in de afvalbak belandt? Pure voedselverspilling!
Daarom maakte ik vandaag een heerlijk recept met oud brood, Broodtaart. Super handig ook als je je geen meel in huis hebt, en toch een cake wilt maken.
Broodtaart
Zet de oven op 200-220 graden.
Neem 6 oude boterhammen.
Besmeer ze met roomboter.
Leg ze in een kom en bestrooi ze met kaneel.
Verwarm 250 ml melk en doe het bij het brood (zorg dat alles goed nat wordt).
Kluts ondertussen 3 eieren met 75 gram suiker. Voeg enkele druppels vanille- en amandelessence toe. Meng het goed door elkaar.
Prak eerst het sompige brood zo fijn mogelijk. En voeg dan het eiermengsel toe. Roer alles goed door elkaar.
Schenk het geheel in een ingevet bakblik. En bak het in een uur mooi bruin.
Is het brood nog niet oud? Geeft niet, het kan ook met vers brood. Eigenlijk is het te lekker om niet te maken. En dan weet ik voor next time, wanneer ik weer met oud brood in de handen sta, wat er op het ontbijt- of lunchmenu staat.
Maar je kunt veel meer maken met oude boterhammen. Kijk maar. Hier vind je enkele heerlijke recepten. Eet smakelijk!
Geef een reactie