• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

elkedaggroener

inspiratie voor een duurzame leefstijl

  • Home
  • Duurzame inspiratie
    • Hergebruik
    • Ons eten
    • Energie
    • Minder spullen
    • Verzorging
  • Blog
    • Zelf doen
    • Zelf maken
    • Zelf beleven
    • Zelf bouwen
    • Zelf planten
    • Lezen, zien en kopen
  • Shop
    • Kaarsen
    • Duurzaam huishouden
    • Tuinieren
    • Workshops
  • Over mij
    • Samenwerking
    • Voor bedrijven
    • Veelgestelde vragen over duurzaam leven
  • Contact

Pizza zonder oven (en met havermout)

20 oktober 2016 door Ageda Venema Leave a Comment

Pizza zonder oven
Pizza zonder oven, met een bodem van havermout

Dochterlief en ik hadden afgelopen week een moeder-dochterdag. Gezellig shoppen, naar de bioscoop (de film Storks is erg leuk!) én pizza eten. De pizza zouden we zelf maken. Maar dat was nog niet zo makkelijk. Want in de stacaravan hebben we geen oven, dus hoe doe je dat?

Gelukkig vond ik een aantal recepten van pizza zonder oven, gewoon gemaakt in een pan. Maar ik had nog een klein probleempje. Ik hou van pizza, maar níet van de bodem. Daar word ik snel misselijk van, krijg direct een zwangere buik, om nog maar niet te praten over de stoelgang de volgende dag.

Pizzabodem havermout

Na even zoeken vond ik het: een goed te verteren pizzabodem van havermout, lijnzaad, water en ei. Voor twee pizza’s deed ik

  • 100 gram havermout,
  • 4 eieren,
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad en
  • 150 ml water

in een kom. Ik roerde alles door elkaar en liet het tien minuten rusten.

Daarna bakte ik het mengsel (na nog een keer goed doorgeroerd te hebben) als een pannenkoek in de pan. Niet te groot, want je moet ‘m nog keren. Smeer het mengsel goed uit over de bodem, zodat hij niet te dik wordt. Anders blijft hij een beetje zompig. Als de onderkant droog is, keer je ‘m om en dan begint het beleggen. Wij maakten de lievelingspizza van dochterlief: pizza Hawaï, met ketchup als tomatensaus, veel geraspte kaas, plakjes ham en schijfjes ananas. Deksel op de pan en op een halfzacht vuur in een paar minuten (hou het in de gaten) alles laten smelten.

Geen opgeblazen gevoel
Het was niet dé beste pizza die dochterlief ooit heeft gegeten. Helaas. Maar haar bord was leeg en de volgende dag snoepte ze nog wat van het restant. Gelukkig: zó verschrikkelijk was het nu ook niet.. Zelf vond ik ‘m erg lekker en bleef het opgeblazen en misselijke gevoel achterwege. Zeker voor herhaling vatbaar.

Filed Under: Zelf maken Tagged With: DIY, havermout, pizza, recept, zonder oven

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Winkelmand

Producten

  • zwarte olifant kaars Olifant kaars €9.95
  • zeshoek kaars Duurzame kaarsen: zeshoek kaars €4.15
  • Duurzame handgemaakte kaarsen: vierkant €5.50 – €7.50
  • Katten kaars €9.95
  • Handgemaakt van kaarsresten: Bloemkaars €3.95
BoekenBoeken

Mijn blogs

Toen ik besloot bewuster te gaan leven, wist ik niet waar te beginnen. Maar al snel werd duidelijk dat elke stap die ik zette, goed was. Ik hoop dat mijn ervaringen jou kunnen inspireren.

Zelf doen          Zelf bouwen
Zelf planten     Lezen, zien en kopen
Zelf beleven     Zelf maken

  • Bloglovin
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Home
  • Duurzame inspiratie
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact

© 2025 · elkedaggroener ·