• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

elkedaggroener

inspiratie voor een duurzame leefstijl

  • Home
  • Duurzame inspiratie
    • Hergebruik
    • Ons eten
    • Energie
    • Minder spullen
    • Verzorging
  • Blog
    • Zelf doen
    • Zelf maken
    • Zelf beleven
    • Zelf bouwen
    • Zelf planten
    • Lezen, zien en kopen
  • Shop
    • Kaarsen
    • Duurzaam huishouden
    • Tuinieren
    • Workshops
  • Over mij
    • Samenwerking
    • Voor bedrijven
    • Veelgestelde vragen over duurzaam leven
  • Contact

Vegetarische pannenkoeken

24 juni 2020 door Ageda Leave a Comment

Vegetarische pannenkoeken

Vandaag eten we pannenkoeken. Af en toe kan ik daar echt zin in hebben. Maar pannenkoeken met spek passen niet meer in mijn vegetarische leefstijl. Traditioneel met stroop en poedersuiker is lekker, maar is natuurlijk geen volledige maaltijd. Op MakkieVega kwam ik dit heerlijke recept tegen: pannenkoeken met champignons, paprika en creme fraiche. Afblijven allemaal, deze is van mij.

Soms is het lastig om van traditionele recepten af te wijken. Al vanaf de 12e eeuw schijnen we pannenkoeken te eten. Verander dan het receptuur maar eens! Pannenkoeken met spek staan hier thuis op nummer 1, met stroop en poedersuiker op nummer 2. En hoewel ik enorme trek kan hebben in pannenkoeken, vind ik het geen volwaardige maaltijd. Van uitgebreid tafelen is met pannenkoeken op het menu overigens ook geen sprake: sta je een half uur te bakken, worden ze binnen 5 minuten naar binnen geschrokt. Herkenbaar?

Gelukkig leverde mijn zoektocht naar ‘gezonde’ pannenkoeken een aantal hits op. Deze van MakkieVega lachte me het meest toe. Op MakkieVega vind je overigens veel meer lekkere en simpele vegetarische gerechten voor het hele gezin.

Vegetarische pannenkoeken
met champignons en paprika

Verwarm de oven voor op 200 graden

Maak het beslag van de pannenkoeken zoals je gewend bent. Met bloem, melk en eieren. Of vegan, met bloem, sojamelk en lijnzaad. Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten per kant.

Voor de vulling heb je nodig (let op, dit is voor 8 pannenkoeken)

  • 150 gram crème fraîche
  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • olie om in te bakken

Snijd de champignons en paprika in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de champignons en paprika kort. Roer de crème fraîche door de gebakken paprika en champignons. Schep het mengsel op de pannenkoeken en rol op. Leg de rollen naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere recepten?

 

 

Filed Under: Zelf maken Tagged With: recept, vegetarisch

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Winkelmand

Producten

  • Handgemaakt van kaarsresten: Bloemkaars €3.95
  • Workshop ‘Wondergronds’ schrijven €10.00
  • kristal soda voor de schoonmaak Kristal soda €3.50
  • Plaatshouder Groene Kerst €0.99
  • zwarte olifant kaars Olifant kaars €9.95
BoekenBoeken

Mijn blogs

Toen ik besloot bewuster te gaan leven, wist ik niet waar te beginnen. Maar al snel werd duidelijk dat elke stap die ik zette, goed was. Ik hoop dat mijn ervaringen jou kunnen inspireren.

Zelf doen          Zelf bouwen
Zelf planten     Lezen, zien en kopen
Zelf beleven     Zelf maken

  • Bloglovin
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Home
  • Duurzame inspiratie
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact

© 2025 · elkedaggroener ·