• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

elkedaggroener

inspiratie voor een duurzame leefstijl

  • Home
  • Duurzame inspiratie
    • Hergebruik
    • Ons eten
    • Energie
    • Minder spullen
    • Verzorging
  • Blog
    • Zelf doen
    • Zelf maken
    • Zelf beleven
    • Zelf bouwen
    • Zelf planten
    • Lezen, zien en kopen
  • Shop
    • Kaarsen
    • Houten producten
    • Tuinieren
    • Duurzaamheid
    • DIY
  • Over mij
    • Samenwerking
    • Voor bedrijven
  • Contact

Zelf mayonaise maken in 5 minuten

7 november 2019 door Ageda Venema Leave a Comment

Zelf mayonaise maken in 5 minuten

Als je eenmaal je eigen mayonaise hebt geproefd, wil je nooit meer iets anders. Het grote voordeel van zelf mayonaise maken, is dat je er heel gemakkelijk je eigen smaak aan kunt geven door kruiden uit je tuin of kruidenkast toe te voegen. De ingrediënten voor je eigen mayo hebben wij standaard in huis. En ik denk jij ook.

Bij ons valt het maken van mayonaise onder de ‘5 minuten klusjes’. Want het is echt in een handomdraai gemaakt. Handig als de aardappeltjes net uit de oven komen, en je er achter komt dat de mayonaise op is. Voordat de aardappeltjes op de borden liggen, staat er een pot op tafel.

Zelf mayonaise maken: wat heb je nodig?

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • kruiden
  • 200 ml zonnebloemolie
  • zout en peper
  • kom
  • garde

Zo ga je te werk

Splits het ei en doe de eidooier in de kom. Voeg mosterd, kruiden en zout en peper toe en roer het even met de garde. Doe er vervolgens een eetlepel azijn bij. Heb je geen azijn, dan kan je ook citroensap gebruiken. Roer alles goed door elkaar en schenk dan beetje bij beetje de zonnebloemolie erbij. Roer na elk scheutje net zo lang totdat de olie is opgenomen en voeg dan de volgende scheut toe. De mayonaise wordt nu vanzelf dik en lobbig. Hoeveel olie je erbij doet, mag je zelf weten. Maak je een grote pot, dan schenk je er meer olie bij. Schenk het over in een pot en serveer!

Tip: Vind jij het moeilijk om eidooier van het eiwit te scheiden? Gebruik dan een eier scheider.

Let op dat je niet in een keer teveel maakt. Het is wel een weekje of twee houdbaar in de koelkast, maar het kan na verloop van tijd schiften. Gebruik je neus en ruik of het nog goed is.

Ben je veganist? Bekijk hier dan het recept voor veganaise. 

Deze blog kan affiliatelinks bevatten. Dit betekent dat ik een commissie ontvang wanneer jij via mijn link overgaat tot aanschaf van een product. Echter zonder extra kosten voor jou. Het helpt mij om mijn missie om toe te werken naar een duurzamere wereld uit te voeren.

Filed Under: Zelf maken Tagged With: DIY, recept

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Winkelmand

Weten hoe je biologisch én goedkoop kunt eten? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de checklist gratis.

Producten

  • zak 1 kg zeepvlokken van biologische afkomst Biologische zeepvlokken €10.90
  • Handgemaakt van kaarsresten: Regenboogkaarsen €4.50 – €13.95
  • citronellakaars blauw Citronellakaars in terracotta pot €7.50
  • creme wit koolzaadwas DIY: kaarsen maken van koolzaadwas €12.75
  • woordjes gemaakt van scrabble letters van hout Scrabble letters van hout €1.50

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

BoekenBoeken

Mijn blogs

Toen ik besloot bewuster te gaan leven, wist ik niet waar te beginnen. Maar al snel werd duidelijk dat elke stap die ik zette, goed was. Ik hoop dat mijn ervaringen jou kunnen inspireren.

Zelf doen          Zelf bouwen
Zelf planten     Lezen, zien en kopen
Zelf beleven     Zelf maken

  • Bloglovin
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Home
  • Duurzame inspiratie
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact

© 2023 · elkedaggroener ·