Anti-voedselverspilling: Soepcafe

Groente gered uit de supermarkt waar een heerlijke soep van gemaakt wordt. Komende vrijdag gaat het eerste Soepcafe in Assen van start. Een actie tegen voedselverspilling. Want we verspillen nogal wat. En supermarkten doen daar hard aan mee. Iedereen die er zin in heeft mag vrijdag aanschuiven. Voor een bijdrage naar draagkracht.

Het soepcafe is een initiatief van Transition Town Assen. Bij deze groep van mensen met een duurzame ‘mind’ sloot ik me vorig jaar aan. Transition Town Assen wil de manier van wonen, werken en leven in Assen verduurzamen en socialer maken. Het werkt vanuit de kracht van de eigen gemeenschap. Geen afwachtende houding, maar zelf initiatief nemen, samen met stadsgenoten. De Transition Town beweging in Nederland is groeiende. Misschien zit er ook een bij jou in de buurt? Kijk eens op deze kaart.

Zelfs snijafval wordt gebruikt

Vrijdag schuif ik dus aan bij het Soepcafe. Een aantal supermarkten hebben positief gereageerd op de oproep om groente die anders weggegooid zou worden, aan het Soepcafe af te staan. Het doel is om helemaal niets te verspillen. Ook ons snijafval niet. Dit gaat samen met het brood dat niet opgegeten wordt naar De Groene Varkens in Loon. En wat de varkens niet eten, gaat op de composthoop. Hopelijk is dit het begin van vele soepcafe’s. Net zolang totdat het niet meer nodig is omdat we met z’n allen wijzer omgaan met ons eten.

  • 25 januari, 17.00 uur
  • De Groeiplek, Assen Oost