Hartige vegetarische muffins

Vanavond een gezellige bijeenkomst met de medebloggers van De Voetspot. De Voetspot is een ontmoetingsplek voor mensen die groen en bewust willen leven en hun ervaringen willen delen. Het wordt een avond vol inspiratie, want mijn medebloggers zijn allemaal super duurzame mensen. Ieder op zijn gebied, en dat maakt dat ik elke keer na zo’n avondje weer boordevol ideeen thuiskom.

Naast kletsen, lachen, verbazen en leren is eten een belangrijk onderdeel van deze avond. We nemen allemaal iets mee. Het liefst iets zelfgemaakt. Het liefst vegetarisch. En heel graag iets heel lekkers. Dus vanmiddag stond ik al in de keuken: hartige vegetarische muffins met kruidenkaas en bosuitjes

Vegetarische muffins met kruidenkaas en bosui

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 4 el olijfolie
  • 100 gram kruidenkaas (kies je favoriet)
  • 3 bosuitjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Meng in een kom het bakmeel met het ei, de melk en olie tot een stevig, glad beslag. Rasp de kruidenkaas en snijd de bosuitjes in dunne ringen. Roer alles door het beslag en voeg peper en eventueel zout toe.
  3. Bak de muffins gaar in 20 minuten.

Voeg eventueel nog een lik mosterd toe aan het beslag om het extra pittig te maken.

Bron: ah.nl

BewarenBewaren

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *