Recept: sla courgette soep

appetite-1239182_640Terug van vakantie loop ik snel even door mijn moestuintje. Ik pluk de rode tomaten en oogst enkele joekels van courgettes. De prei staat nog vier rechtop en de rode bieten zitten nog keurig onder de grond. Helaas, de sla is doorgeschoten. Lange stengels met blaadjes schieten de lucht in.

Doorgeschoten sla

Ik kijk naar de sla. Moet ik dit weggooien? Kippen of konijnen hebben we niet, dus het komt óf op ons bord óf in de groencontainer. Na een rondje Google blijkt dat je doorgeschoten sla nog best kunt eten. De smaak is iets bitter en de stengel is uiteraard niet eetbaar. Ik besluit alles uit de grond te halen en de blaadjes te oogsten. Vandaag eten we sla-courgette soep!

Recept: Sla courgette soep

Dit is een recept uit de losse pols. Het is super simpel en snel klaar. Ik gebruikte ongeveer een kwart van de enorme courgette en 2 ‘kroppen’ doorgeschoten sla.

sla courgettesoepIngrediënten:
sla
courgette
bouillon
ui
knoflook
(kokos)olie
kruiden (naar smaak)

Fruit zachtjes ui en knoflook. Voeg kleine blokjes courgette toe en de sla. Schep alles goed door elkaar op een zacht vuurtje. Voeg eventueel nog wat kruiden toe (bijvoorbeeld verse tijm). Als de sla iets is geslonken doe je er bouillon bij. Breng aan de kook en laat even zachtjes doorkoken. Hoeft niet al te lang, want courgette en sla zijn zo gaar. Even met de blender erdoor, en smullen maar!

Op de foto naast de soep ligt een courgette-appel muffin. Maar aangezien zowel man- als dochterlief deze niet kon waarderen op smaak, laat ik het recept maar achterwege.  🙁

Ik verwacht nog vele courgettes de komende tijd. Wie heeft er nog lekkere recepten?

One Comment on “Recept: sla courgette soep”

  1. Pingback: Bijzondere courgette recepten - elkedaggroener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *