Veggie Challenge app: hoeveel dieren, CO2, land en water bespaart jouw dieet?

Wil je weten hoeveel dieren, CO2, land en water je bespaart met jouw dieet? Download dan de Veggie Challenge App. Handig voor mensen die willen stoppen of minderen met het eten van vlees en andere dierlijke producten. Deze week lanceerde ProVeg de eerste Nederlandse App die helpt om te stoppen of minderen met vlees en andere dierlijke producten.

(Persbericht)

Wat kan de Veggie Challenge App? 

Deze App biedt alle extra ondersteuning voor beginnende vleesminderaars, vegetariërs en vegans in de eerste 30 dagen van hun nieuwe lifestyle. Je krijgt toegang tot meer dan 350 plantaardige recepten en stelt makkelijk je weekmenu samen. Op basis van jouw keuzes maak je in 1 klik een eigen shoppinglijst. Zo neem je jouw persoonlijke Veggie Challenge Coach mee de supermarkt in en wordt koken nóg leuker. 

De mobiele Veggie Challenge App kiest voor een positieve aanpak en biedt ondersteuning wanneer je maar wilt. Deelnemers aan de Veggie Challenge krijgen gratis toegang tot de App.

Fitbit, maar dan vega-friendly

De App is bedacht en ontwikkeld door stichting ProVeg, een goed doel dat zich inzet om de wereldwijde consumptie van dieren te halveren voor 2040. Wat startte als een idee voor een betere wereld, ontpopte zich in een echt product dat honderdduizenden mensen zal helpen bij het veranderen van hun eetgewoonten. 

“De Veggie Challenge bestaat nu 8 jaar en heeft al meer dan 100.000 deelnemers geholpen met vleesminderen,” vertelt initiatiefneemster Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland. “We droomden van een App zoals de populaire sport app Fitbit, maar dan volledig gericht op plantaardig eten. Begin dit jaar haalden we 15.000 euro op via een crowdfunding om een start te maken. Dankzij deze donaties en de inzet van diverse vrijwilligers, kunnen we op Wereld Vegetarisme Dag (1 oktober) de eerste versie van de App presenteren. Ondertussen zoeken we verder naar financiering voor extra functies en koppeling met social media, supermarkten en andere apps.”