Rabarber 2.0: rabarbercrumble

rabarber

foto: pixabay

Lekker groeizaam weer deze dagen met zon en regen. De rabarber geniet er ook van. Ik kon al weer oogsten.
Twee weken geleden maakte ik rabarber als groente. Ik kreeg toen veel andere recepten toegestuurd. De een nog lekkerder dan de  ander. Rabarber met aardbeien staat bovenaan mijn lijstje.

Maar helaas, ik ben een paar uur te laat. De aardbeien zijn al in verschillende monden verdwenen. Ik kan het niemand kwalijk nemen, want ze zijn super lekker.

Het tweede recept op mijn lijstje is rabarber met banaan. Deze rabarbercrumble eten we vandaag niet als toetje, maar gewoon als groente bij de aardappeltjes uit de oven. Ik vond ‘m super. Voor dochterlief was hij nog iets aan de zure kant. Volgende keer een extra banaan erin.

Onderstaand recept is van Femke, foodblogger van etenvolgensmij.com.

rabarbercrumbleRabarbercrumble met banaan

Ingrediënten
– 5 stengels rabarber
– 2 rijpe bananen
– Kaneel (naar smaak)
– Havermout
– Rozijnen
– Notenmix
– Kokos, geschaafd
– Kokosolie
– Snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de rabarber en snijd deze in stukken van 2 cm. Doe de rabarber in een pan en voeg de in stukken gesneden banaan en kaneel toe. Smoor het geheel zachtjes (in eigen vocht) totdat de stengels uit elkaar vallen en de rabarber zacht is. Verwarm in een ander pannetje 2 scheppen kokosolie en verwarm daarin de havermout, rozijnen, noten en kokos. Laat dit een paar minuten garen en voeg op het laatste moment een snuf zout toe. Schep het rabarbermengsel in een ovenvast schaaltje. Schep het noten/havermout mengsel eroverheen. Bak de crumble ca. 20 min. in de oven.

Je kunt het eten met yoghurt of kwark, maar ook gewoon, net als wij, als groente.

One Comment on “Rabarber 2.0: rabarbercrumble”

  1. Pingback: DIY: rabarberjam maken - elkedaggroener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *