Scrambled eggs met tofu

tofu receptMijn voornemen om minder vlees te eten betekent niet dat ik nu alleen maar kant en klare vegaburgers naar binnen zit te werken. Hoewel ik sommige best smaakvol vind, word ik niet echt gelukkig als ik op de verpakking de lange lijst  ingrediënten lees.

Vandaag besloot ik maar weer eens tofu in huis te halen. De witte plak soja behoorde lange tijd niet tot mijn favorieten. Want wat doe je ermee? Marineren en dan bakken? Het blijft een beetje alsof je watten eten.

Tofu gezond?

Tofu bevat een aardige hoeveelheid eiwitten. Daarnaast is het rijk aan calcium, selenium en magnesium in, en heeft het kleine hoeveelheden vitamine B9, B1, B2 en B6. Maar als ik verder zoek naar het wel of niet gezond zijn tofu, duizelt het me even. Ongefermenteerde soja, waar tofu tot behoort, schijnt helemaal niet zo gezond te zijn als je er teveel van eet. Nu was ik ook niet van plan om er teveel van te eten. Voor af en toe als vervanging van de kant en klare vleesvervanger, is het een prima alternatief.

Scrambled ‘eggs’

Hoewel ik nog geen plannen heb om weer mee te doen aan de Vegan Challenge, kijk ik wel vaak op hun website voor veganistische recepten. En daar vond ik deze lekkere ‘scrambled eggs’, maar dan zonder eieren. Tofu speelt de hoofdrol. Varieer met de kruiden en maak zo jouw perfecte broodbeleg.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels maggi
  • ½ theelepel knoflookpoeder,
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel kurkuma
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • (of neem Italiaanse kruiden, gehaktkruiden, massala of edelgistvlokken)
  • 1 pak (à 375 gram) tofu (biologisch)
  • groente naar keuze (ik maakte het met paprika, fijngesneden steel van de broccoli en fijngesneden worteltje)
  • 2 eetlepels olie

Meng de ketjap, maggi, knoflookpoeder, komijn, kurkuma en cayennepeper in een grote kom. Kruimel de tofu erboven en meng goed. Snijd de groente en meng het erdoor. Verhit de olie en bak de tofu met de groente zo’n 5 minuten.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *