Mijn top 5: duurzame online kledingwinkels

Waar koop jij je kleding? Ik koop ze over het algemeen tweedehands. Het liefst in een echte winkel, waar ik kan passen. Maar omdat de keuze daar toch vaak wat beperkt is, shop ik regelmatig online bij de ‘duurzame kledingwinkels’. Daar wordt de keuze namelijk groter. Steeds meer ondernemers durven te investeren in duurzame kleding. Omdat ze het belangrijk vinden dat de makers van onze mode eerlijk worden beloond. Deze ondernemers weten waar de jurken, broeken, topjes, enz die ze verkopen vandaan komen, en wie ze heeft gemaakt. Ze verkopen kleding met een verhaal. En gelukkig wordt de vraag naar deze prachtige mode ook steeds groter. Mijn favoriete duurzame online kledingwinkels zet ik hier voor je op een rij.

Top 5 duurzame online kledingwinkels

 

  1. Wat Mooi – Mooie mode voor mooie mensen, is hun slogan. De webshop heeft een groot scala aan duurzame merken, waarvan onder andere mijn favoriet ArmedAngels. Wat Mooi verkoopt fashion met een verhaal. De grondstoffen voor de kleding worden biologisch verbouwd en eerlijk ingekocht.  Blijven er kledingstukken in de rekken achter? Dan worden die geschonken aan Terre des Hommes die ze in hun winkel (in verschillende steden) verkoopt. De opbrengsten gebruikt Terre des Hommes voor hun projecten. Een mooie keten.
  2. The Blind Spot – bedankt je dat je je ogen opent en niet automatisch kiest voor de ‘blind spot’ (voor de barre omstandigheden waarin het gros van onze kleding wordt gemaakt), maar voor duurzame mode. Bij de Blind Spot willen ze je inspireren. Maar door zelf op zoek te gaan naar vernieuwende duurzame mode en deze vaak kleinere merken een podium te bieden, worden ze zelf ook geïnspireerd. En dat inspireert mij weer.
  3. De Groene Knoop – hoe leuk is het om je bestelde kleding te ontvangen met een handgeschreven kaartje erbij? Zo persoonlijk zijn ze bij de Groene Knoop. Ze hebben een groot aanbod van merken waaronder King Louie en Greenbomb. En ook leuke accessoires van onder andere vegan leer. En wil je toch liever passen? Ze hebben een echte winkel in Eys in Zuid-Limburg.
  4. MudJeans – de online kledingwinkel waar je kan kopen en leasen. Ik heb er al vaker over geschreven, want ik lease ook. Heb je je broek ‘op’gedragen, dan stuur je hem terug en wordt hij voor je geupcycled en opnieuw aangeboden als vintage jeans. Of ze worden gerecycled en de grondstoffen hergebruikt voor het maken van nieuwe jeans. Scheelt niet alleen veel grondstoffen, maar ook water! Ze zijn gespecialiseerd in jeans, maar tegenwoordig verkopen ze ook blouses, jasjes, truien en shirts.
  5. Waschbear – en dan ook een Duitse online winkel ertussen. Waarom? Omdat ze mooie mode verkopen en zoveel meer. En omdat ze ook gewoon een online winkel in Nederland hebben. Hun slogan: Natuurlijk is beter. Al in 1989 boden ze textiel aan van biologisch katoen. Nu zijn ze 100% biologisch. Hun eigen natuurmodemerk heet Enna, duurzame en fair geproduceerd. Bij elke kledingstuk staat omschreven waar het vandaan komt, en hoe de grondstoffen geteelt en verwerkt zijn. Over transparantie gesproken.

 

Lees verder:

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *